01 March 2011

tips span compact powder sentiasa bersih

Salam

Hari Jumaat yang indah ni, penghulu segala hari, jom kita share sikit tips kecantikkan & kebersihan.

Tips membersihkan span compact powder harian anda..

rendamkan span compact powder dgn air bercampur sedikit shower bath yg biasa dipakai utk baby. sbb selalunya barangan baby lebih 'mild'. tak byk chemicals berbanding barangan utk dewasa. jadi sgt sesuai lah digunakan utk span yg hari2 kita pakai utk tepek bedak kat muka.

kalau takde sabun baby pun takpe. boleh gantikan dgn pencuci muka yg kita pakai. secara logiknya, kalau pencuci muka kita mampu utk menanggalkan bedak dari muka kita, jadi ia juga mampu utk tanggalkan kesan bedak pada span compact powder.

rendam selama beberapa jam. nnt korang akan nmpak air rendaman bertukar color keruh. itulah sisa bedak yg selam ni melekat kat span tu. kalau nk toyoh2 sikit pun ok. kemudian bilas sampai bersih. owh ya, sabun baby & pencuci muka tak meninggalkan byk buih mcm sabun basuh baju biasa. so, proses membilas taklah susah.

keringkan & siap utk digunakan kembali dgn lebih yakin!

yakin sbb rasa mcm span tu bersih & bebas dari kuman2 & sisa bedak yg dah lama dok terperap kat span tu. kan kecantikkan tu biasanya datang dari kebersihan?

selamat mengamalkan=)

kalau malas, pergi je lah beli span yg baru..

tapi nak cantik, mana boleh malas malas. ye dak? 

2 comments:

  1. bagus ni,selama ni selalu menyampah tgk span compact powder yg dh keruh. kdg2 beli yang baru je.tp skrg boleh cuba tips ni.thanks sudi share

    ReplyDelete
  2. lorr..baru tau span muka boleh cuci!! ishhh3..selama ni beli baru je, boleh laa try weekend nti..hihi

    ReplyDelete