17 July 2012

majlis yang dikongsi

Salam

saya tahu kebelakangan ni saya sangat jarang update pasal majlis adik. kenapa? sebab plan berubah. dari 3 majlis, menjadi 2 majlis saja. 1 majlis digabungkan & kebetulan, idea lebat utk majlis adik, sudah jadi majlis yang dikongsi dengan pihak sebelah.

jadi bila majlis dikongsi bersama ni, eloklah dibiarkan seminimum mungkin orang yang memberi pendapat. kadang2 semakin banyak pendapat boleh membawa kebaikan bila semuanya bersependapat. tapi boleh juga  jadi sebaliknya bila masing2 berlainan pendapat.

Corsage yang hampir siap, diketepikan dulu. mungkin akan disambung untuk majlis adik yang lain.

Bunga telur yang dulu rancangnya dibuat dengan banyak, pun dihentikan dulu. tah, sebab mood dah lari kot..

pasu buluh buatan sendiri yang dah siap diasingkan, mungkin akan masuk ke kotak balik. pakai masa majlis Little Caliph je nanti.. hehehe..

Lidi untuk bunga manggar, rasanya dh boleh dijadikan penyapu lidi menyapu rumah.

riben berkotak2 berbagai jenis, boleh simpan atas almari. 

Baju yang dirancang untuk dipakai meraikan tetamu, bolehlah dibuat baju raya. tapi utk ibu Little Caliph, dijadikan baju raya tahun depan je lah.. sbb dah terbeli baju kecik konon2 majlis adik, perut dah kempis balik.. hahaha..

Majlis DIY memang beginilah risikonya.. kata pun DIY.. memang berdikit2lah proses penyediaannya. dan memang awallah persiapan dimulakan. bila berubah rancangan, kena fikirkan supaya semua bahan2 tak jadi pembaziran.


1 comment:

  1. xpela awak.. bende tu bleh gune lagi.. mana tau bleh start berbisness

    ReplyDelete